Вікна з дереву та алюмінію

 Найбільш популярними серед споживачів є пластикові вікна. Але вікна з дереву та алюмінію мають свої деякі переваги та особливості. Спеціалісти компанії “Вікна Комфорт” порівняли характеристики вікон із цих матеріалів.

Дерев'яні вікна

 Дерев'яні вікна - являють собою класичний для всього миру варіант, правда вони зазнали ґрунтовних зміни, так, приміром, для виробництва не дешевих віконних конструкцій використають не цільний як раніше, а багатошаровий клеєний брус.

дерев'яні вікна

Переважними сторонами натуральної деревини є:

напрочуд стійка міцність при мінімальній об'ємній масі;
пристойна тепло стійкість
відмінна звуконепроникність;
більша морозовитривалість.
До негативних сторін натуральної деревини ставляться:
легка займистість;
присутність непереборних вад;
приголомшлива здатність убирати вологу й різноманітні токсичні речовини залежно від вологості й температури навколишнього повітря;
неминучість періодичного фарбування з метою захисту від агресивного впливу навколишнього середовища;
абсолютно не дешева вартість продукції.

Алюмінієві вікна

Алюміній - легкий і дуже міцний матеріал, який застосовується для виготовлення різноманітних профілів. Алюмінієві вікна, зроблені з використанням сучасних нових технологій, можуть бути самої складної конфігурації.

Алюмінієві вікнаСтрок використання даного матеріалу перевищує показники віконних конструкцій, у які застосовується пластик або дерево (він становить не менш 50 років) і що саме головне, переносить різні перепади температур від -90 до +120°С. Конструкції з алюмінію після їхньої додаткової обробки стають стійкими так само й до агресивного втручання зовнішнього середовища та не вимагають спеціального догляду. Основна перевага алюмінієвих профілів у порівнянні з усіма іншими - це абсолютна пожежна безпека.

Алюмінієвий профіль буває як "холодним" так і "теплим".

"Холодний" профіль у свою чергу має: єдину раму, яку виготовляють шляхом комплексного лиття, та внутрішні перегородки, що створюють порожні повітряні камери. Така конструкція забезпечує рост теплостійкості й пожежну безпеку.

Основним недоліком конструкцій на основі алюмінію, є надзвичайно низький опір до основних характеристик теплопередачі (більш ніж удвічі гірше, ніж наприклад у вікон з використанням ПВХ-профілю), що як правило призводить до природного промерзання вікон і в результаті як наслідок утворенню конденсату. Цей примітний недолік, повністю усувається у так званому "теплому" алюмінієвому профілі - він конструюється з використанням 2-х половинок профілю (зовнішнього й внутрішнього), між ними, розміщується "термос" із ПВХ. На виготовлення даного "теплого" профілю йде величезна кількість часу й зусиль, що у свою чергу приводить до значного підвищення його вартості.

Дерево-алюмінієві вікна

У дерево-алюмінієвих конструкціях основна рама зроблена з дерева (як правило, це багаторівневий клеєний брус). З боку вулиці дерево повністю захищене суцільнометалевою накладкою, виготовленої з алюмінію по всьому зовнішньому периметру, або лише по нижньому краю рами (можливо також використання міді або латуні замість алюмінію). Алюмінієва накладка повністю захищає дерево не тільки від застояної води, але й заважає ушкодженню лакофарбового захисного покриття від впливу прямих ультрафіолетових променів. Алюміній у подібних випадках обов'язково покривається захисним шаром фарби або також іноді оксидується, мідь як правило не вимагає допоміжної обробки. До переваг використання дерево-алюмінієвих профілів варто віднести наступне:

Дерево-алюмінієві вікнавони досить надійно зберігають скління;
дерев'яна частина віконних прорізів отримує досить сильний допоміжний захист від несприятливого зовнішнього впливу;
алюмінієва накладка так само сприяє повному відводу вологи;
широка колірна гама обробленого алюмінію, так само дозволяє підібрати цікаві дизайнерські рішення;
такий алюміній не вимагає особливого догляду за поверхнею.

До недоліків даного профілю як і варто було б очікувати, відносять вади, властиві не тільки дереву, але так само й алюмінію. Це, у першу чергу:

горючість;
наявність вад: сучків, розламів, тріщин, смоляних кишень;
здатність не тільки віддавати або убирати вологу але й залежно від вологості й температури навколишнього повітря;
значна вартість.